Deze tijd is geen asperge tijd meer, maar omdat ik zelf nogal gek ben op asperge heb ik toch een voordelige manier gevonden om dat gezond en lekker klaar te maken.
Wat heb je nodig
20 gram margarine
20 gram bloem
grote pot asperges
2 bouillon blokjes (kip)
1 liter water
Laat het klontje boter smelten en voeg de bloem toe, kijk of het genoeg is, voeg eventueel nog wat bloem toe. Het moet een compacte brij worden, laat dit even een minuutje zachtjes bakken.
Dit heet een roux maken, een basis voor veel sauzen en gebonden soepen.
Giet er beetje bij beetje het vocht uit het potje asperges bij (dat kun je beter gebruiken dan weggooien, dat zou jammer zijn), en iedere keer als je een beetje bij hebt gedaan moet je goed roeren, zo wordt de roux steeds dunner.
Als dat vocht op is gebruik je de bouillon.
Als dat vocht op is gebruik je de bouillon.
Snijd hele dunne plakjes van de asperges en voeg die aan de soep toe, net als de bouillon blokjes.
Voor de smaak is het lekkerder om even de staafmixer door de soep te halen, dan mengt de smaak van de asperges zich nog beter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten