En volgens sommige kinderen in de klas zelfs te zoet....nou dat begrijp ik niet!!
Eerst maak je een cupcakeje, en vervolgens na het afkoelen doe je de botercrème erop.
In deze botercrème hebben we nog blauwe voedingskleurstof gebruikt, zodat de ondergrond wat donkerder is.
Toen hebben we het gedoopt in blauwe sprinklers, daar was lastig aan te komen, maar bij een cupcake restaurantje konden we slagen.
De ogen zijn gemaakt van fondant, en een klein stroopwafeltje erin duwen maakte het af!!
Botercrème maken:
Ingrediënten
1 deel ongezouten boter
2 delen poedersuiker
eventueel voedingskleurstof
Bereiding
De boter op kamertemperatuur zacht mixen, en dan de poedersuiker erdoor.
En dan is het al klaar voor gebruik.
Ik heb het recept speciaal in delen geschreven, want waarschijnlijk heb je iedere keer een andere hoeveelheid nodig.
Er bestaan ook recepten voor botercrèmes om taarten af te smeren, zodat de andere vullingen niet gaan lopen, dit heet dan;
Compacte botercrème:
Ingrediënten
1 deel ongezouten roomboter
1 deel margarine
2 delen poedersuiker
Bereiding
De boter en margarine op kamertemperatuur zacht mixen, en dan de poedersuiker erdoor.
En dan is het al klaar voor gebruik.
Deze botercrémes zijn zo'n twee weken houdbaar in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten