Binnenkort wil ik weer eens lekker wat Arabisch eten maken, en in voorbereiding daarvan was het nodig dat er ingelegde citroenen kwamen. Deze hebben in voorbereiding nogal wat tijd nodig omdat het een maand moet staan.
Benodigdheden
6 onbespoten biologische citroenen
200 ml grof zeezout
200 ml zonnebloem olie
1 kaneelstokje
2 steranijs
weckpot van 1,5 liter
Steriliseer de weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten uit te koken in een pan met water.
Was de citroen met lauwwarm water.
Snijd de citroenen vanaf de navel kruislings in en laat het onderste gedeelte aan elkaar zitten.
Wrijf de citroenen goed in. Met het zout.
Stop de citroenen in de pot en druk ze licht aan.
Stop het resterende zout in de weckpot en voeg de olie samen met de steranijs en kaneelstokje toe.
Vul de overige ruimte in de weckpot met kokend water.
Schud de weckpot om de twee dagen even goed door elkaar, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Laat dit circa een maand staan, op deze manier trekken de smaken het best door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten