Ziet dat er niet fantastisch uit???
Een kwarktaart uit de oven, dat is weer eens wat anders dan de gewone kwarktaart die je koud maakt dat ook verschrikkelijk lekker is.
Sommigen vinden het jammer dat de taart scheurt na het bakken, maar het hoort erbij, en ik vind het fantastisch staan!! De smaak is er in ieder geval niet minder om.
Benodigdheden
Streuseldeeg
1 vanillestokje
40 gram suiker
40 gram amandelschaafsel
75 gram poedersuiker
150 gram boter
200 gram bloem
mespuntje zout
Kwarkvulling
3 eieren
65 gram zachte boter
415 gram magere kwark
20 gram griesmeel (2 eetlepels)
1 vanillestokje
1 citroen
90 gram suiker
Bereiding
Streuseldeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Mix de suiker met het amandelschaafsel tot fijn poeder.
Wrijf samen met de poedersuiker, boter, bloem, zout en het vanillemerg tot een kruimelig streuseldeeg en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Vulling
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Splits de eieren.
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Roer de boter met de eierdooiers, kwark, griesmeel en vanillemerg tot een gladde massa.
Rasp en pers de citroen uit en meng met de kwarkvulling.
Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel door de kwarkvulling.
Vet de springvorm in.
Verdeel het streuseldeeg over de bodem.
Schep de kwarkvulling rop en bak in ca. een uur goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten