Dit recept is gemaakt op basis van een hele bakplaat (35x35 cm) koek.
Bij een verjaardag blijkt dat het altijd maar net aan is, want het is zo verschrikkelijk lekker!!
Mocht het dan toch teveel zijn dan kan je het ook nog invriezen.
En als je gek van peren bent of bananen dan kan je dat ruilen met de appels en dan heb je een peren- of bananenkoek.
Ingrediƫnten
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 gram licht bruine basterd suiker
250 gram havermout
400 gram gesmolten boter of margarine
1 kilo geschilde appels
1 theelepel kaneel
Rasp en sap 1 citroen
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de geschilde appels in dunne plakjes, besprenkel ze met citroen en houd ze even. Apart.
Meng het meel met de suiker en de havermout in een komen roer er de gesmolten boter door.
Verdeel ruim de helft van dit mengsel op een ingevette bakplaat (of op bankpapier op een bakplaat).
Leg hierop de appelplakjes, dit hoeft niet netjes want straks wordt de rest van het appelmengsel erover verdeeld.
Strooi strooi de kaneel en de citroenrasp over de appels.
Verdeel de rest van het havermout mengsel over de Apple-menu druk het een beetje aan.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer een uur gaar.
Met roomboter smaakt het alsof het van de warme bakker komt en loopt het water je in de mond zodra je het ruikt, maar het is natuurlijk vol vet.
Sommige mensen beweren dat je beter roomboter kan eten dan andere margarines omdat daar veel meer hulpstoffen bij inzitten zoals E -nummers.
Omdat ik momenteel niet zo'n grote oven heb, was het nodig dat ik het recept aanpaste en ik heb voor dit bakblik twee vijfde genomen. De oven deed het geweldig want er kwam een goudgele koek uit!
En in plaats van haver heb ik haverzemelen gebruikt, dan kan ook heel goed.
Zeker weten dat je dit nog een keer gaat bakken als je dit eenmaal hebt gemaakt!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten