Dit recept was een onderdeel van de workshop Arabisch koken, en hoewel we dat vaker gemaakt hebben dan alleen toen, is het nog niet in dit blog verschenen. er kwamen allerlei andere dingen aan bod en die gingen voor, maar dit keer heb ik toch wel aardige foto's gemaakt, en hoewel het geen driehoekige flappen zijn, smaakt dit er toch niet minder om. Het originele recept was wel met filodeeg, wat je aan elkaar plakt met een losgeroerd ei, vinden mijn kinderen dit veel lekkerder. En aangezien ze dit ook zelf maakten heb ik daar geen zeggenschap in gehad, want wie kookt bepaalt!!
Ziet er goed uit toch!!
pakje bladerdeeg
1 losgeklopt ei om mee te bestijken
vulling
2 grote eieren
75 gr. geraspte gruyère
125 gr verkruimelde fèta
6 bloebjes spinazie a la crème, ontdooid
evt. wat verse peterselie, fijngeknipt
Leg de vellen bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht of op de tafel om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer voor de vulling de eieren los in een kom, en voeg de kaas, evt peterselie en wat versgemalen peper naar smaak toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg op iedere plak bladerdeeg , en vouw hem als een envelop dicht en druk de randen aan.
Bak het goudbruin in circa twintig minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten