maandag 2 september 2013

Knoflookolie maken




Knoflook olie is zeer makkelijk te maken en zo handig in gebruik.
Want als je weinig tijd hebt dan heb je geen tijd om een knoflookteentje te pellen en te persen, en die pers moet je dan weer schoonmaken.

Veel makkelijker is om dan knoflookolie te gebruiken, en super snel natuurlijk, want je pakt het gewoon uit de kast en hup de pan in!

Wat je doet is een leuke of mooie fles nemen waar de teentjes door de hals kunnen. Je gooit er dus een stuk of 6 teentjes onderin en giet de fles verder vol met olijfolie.

knoflook

Ik zou geen zonnebloemolie gebruiken, want doorgaans bak je daar geen groenten of vlees in. Behalve dan als je de olie voor de sla maakt, dan kan het wel.


 Let wel op, de knoflook moet er na een week wel weer uit, anders wordt het niet lekker.
Zo kun je natuurlijk ook lekkere kruiden olie maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten