woensdag 15 april 2015

Gestapelde mie soep


Ik geef toe, het is uiteindelijk best veel werk,  maar het resultaat is fantastisch!!
De  bedoeling van deze gestapelde soep is dat je verschillende ingrediënten apart maakt en pas op je bord samenvoegt,  op die manier krijgt je bij het eten een hele andere beleving; eerst proef je het één en dan weer het ander.

Natuurlijk als je wat dingen van te voren maakt scheelt het veel werk rond etenstijd als je net uit het werk komt. En met name als de gewone kippensoep klaar is, getrokken van kip met bot is het lekkerst. Want daarna komt het uitpluizen van de kip die je weer bewaart, dus als dat klaar is...



Wat beter uitgelegd heb je vier lagen:

de kippensoep
de noedels
de groentevulling
en de reepjes omelet...


Kippensoep

bouillon voor twee liter soep
6 ongekruide drumsticks
zakje soepgroenten

Zoals gezegd is het het lekkerst als u de kip een avond van te voren trekt met een zakje soepgroenten en een bouillonblokje, laat het dan afkoelen met de kip erin, zeef het en pluk dan het vlees van de botjes. U heeft nu de basis kippensoep, althans voor dit recept.

Groentevulling

zakje chinese roerbak groenten
japanse soyasaus
beetje zout, peper
beetje olie om te bakken

Bewaar het vlees voor de volgende dag, want die komt met de roekbakgroenten als groentevulling.
Je roerbakt eerst een zakje chinese roerbak groenten, voegt dan de soyasaus toe en de gekookte kip.

Noedels

Gewone noedels voor 6 personen

Ondertussen maak je de noedels klaar volgens de verpakking.

Omelet

4 eieren
zout, peper
groene kruiden (tijm, peterselie)
beetje olie om te bakken

Het handigst is als de omelet tegelijk klaar is met de noedels, de groenten en de soep.
Kluts de eieren en voeg de kruiden toe, bak een dunne omelet, dat is het lekkerst. Misschien is het handiger twee te bakken omdat je met zoveel personen bent, want ga er maar vanuit dat het gretig gegeten wordt. Misschien zijn vier eieren wel te weinig. Als het klaar is rol je hem op en snijd er dunne reepjes van. Doe het in een bakje, en serveer het daarin.

Als het goed is is alles tegelijk warm en gaar.
voor het opdienen begin je met een schepje noedels, dan een schepje groenten dan wat omelet en als laatste een beetje omelet.




Als finisching touch kun je nog wat fijngesneden lenteui toevoegen en of wat sambal. Dat laatste vind ik erg lekker.

Op deze manier heb je weer een heerlijk gerecht zonder suiker en erg mager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten