dinsdag 7 januari 2014

Spinazie smoothie met banaan en sesamzaad, glutenvrij

Spinazie smoothie met banaan en sesamzaad.
Spinazie smoothy met banaan en sesamzaad.
Spinazie smoothie met banaan en sesamzaad.

Wat heb je nodig

150 gram verse gewassen spinazie
2 bananen
Handjevol sesamzaad
3 dl Yoghurt of (kokos/soja/rijst)melk

Eerst heb ik de melk in de blender gedaan en toen heb ik om en om de rest van de ingredi├źnten bij gedaan.
Een heerlijke gezonde smoothie boordevol vitamines en mineralen voor een goede aanvulling om dagelijks je vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zelf kan ik niet goed tegen gluten, dus dit is een welkome glutenvrij recept!


En omdat ik ook vaak de cruesli maak, heb ik standaard een grote zak sesamzaad in huis.

Spinazie smoothy met banaan en sesamzaad.


Sesamzaad

Sesamzaad als antioxidant

Sesamzaad bevat vezels en proteïnen en zitten ook nog eens boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Antioxidant wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam verwijderd, het helpt de lever bij het verwerken en afvoeren van de afvalstoffen. Wat weer goed tegen ziektes is waaronder eczeem.

 Sesamzaad is het gezondste zaad wat de mens kent,en deze knapperige lekkernij is ook nog eens het oudste zaad. Sesamolie is waarschijnlijk de oudste plantaardige olie die de mensheid gebruikt.Spinazie smoothy met banaan en sesamzaad.Sesamzaad helpt Cholesterol

Er zit oliezuur in sesamzaad en dat werkt bloeddrukverlagend. Het helpt ook om de goede cholesterol in het lichaam sterk te houden en de slechte  cholesterol te elimineren.


Sesamzaad vol vitamines en mineralen

Sesamzaad zit vol vitaminen en mineralen, en een kopje sesamzaad bevat meer calcium dan een kopje melk van hetzelfde formaat. Je hoeft je calcium dus niet uit je melk te halen.
Maar het bevat meer mineraalsoorten: mangaan, koper, magnesium, fosfor zink ijzer en seleen.
Sesamzaad bevat een hoog aantal vitaminen uit het vitamine B-complex:
niacine(B3), foliumzuur(B11), thiamine (B1), pyridoxine (B6) en riboflavine(B2). Voorts bevat het Vitamine E.Geen opmerkingen:

Een reactie posten