dinsdag 29 juli 2014

Minion cake



Mijn dochter had een geweldig idee; Mam zullen we een minion cake maken? En aangezien we sinds de verhuizing de meeste spullen hadden uitgepakt en op zijn plaats gezet hadden, was er weer ruimte om wat leuks te doen!



minion cake

We maakten eerst twee ronde cakes van 20 cm doorsnee en lieten ze afkoelen.
Van de ene sneden we de bolle bovenkant af zodat het een platte ronde cake werd.
Tussen de twee andere cakes smeerden we botercréme, en ook aan de buitenkant rondom.



minion cake


Toen was het tijd om de fondant uit te rollen en figuren te maken.
Terug naar de lagere school....lekker met klei spelen.
Maar we hadden wel een beetje haast, want het was zo warm buiten dat de botercrème begon te smelten.
Waarschijnlijk hadden we hem wat mooier gemaakt dan.
Maar we zijn dik tevreden over het resultaat!!!
En lekker dat het was!!!


Recept voor botercrème

45 gram bloem
240 ml melk
200 gram boter
200 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Deze crème is minder vet en wordt in twee gedeelten gemaakt.
Eerst maak je het minder vette deel met melk en bloem.
Doe de melk in een pannetje en roer er de bloem door, blijf roeren tot het kookt en dan wordt het direct wat dikker.
 Laat onder zachtjes roeren het mengsel nog even koken en laat het daarna afkoelen.
Terwijl het afkoelt kun je de boter zacht roeren, de poedersuiker met de vanillesuiker erdoor doen en glad roeren.
Als het eerste mengsel is afgekoeld kan het door elkaar gemengd worden.