Iedereen kent wel Mon Chou taart, en het viel me op dat er tegenwoordig ook gewoon pakjes kant en klaar zelf te maken in de winkel liggen. En dat dat ook veel verkocht wordt, net als het pannenkoekenmeel dat kant en klaar in de winkel ligt en veel verkocht wordt.
Nou zie ik mijn dochters ook in de winkel staan om dingen te kopen en zijn ze ook snel geneigd om dat spul te kopen, maar net zoals pannenkoekenmeel is Mon Chou taart toch zonder pakje voordeliger en gezonder. Je weet in ieder geval wat er dan in zit.
En het is leuk om te variƫren met smaken in je taart, met verschillende bodems of toppings.
Deze taart heeft een speculaasbodem en bramen jam als topping. Ik heb in de Mon Chou roomvulling dan geen suiker gedaan omdat ik het dan te zoet vind.
Benodigdheden
Springvorm 24 cm doorsnee
Boterkwastje
Mixer
Mengkom
Pannetje
Voor de bodem
17 speculaasjes verkruimeld
75 gram margarine of roomboter gesmolten
Voor de vulling
2 pakjes room
2 pakjes Mon Chou
Voor de topping
Bramen jam of vijgen jam
Smelt voor de bodem de boter, laat het niet bruin worden, dat is niet lekker.
Als het gesmolten is doe je de verkruimelde speculaasjes erbij en
roer je het goed door.
Stort het dan in het ingevette bakblik en zet het in de koelkast om op te stijven.
Terwijl het afkoelt en stijf wordt ga je de slagroom kloppen tot een stevige massa en dan voeg je de Mon Chou toe, dan niet lang meer kloppen.
Schep het mengsel op de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
Laat het in de koelkast verder opstijven.
Na een paar uur kun je de taart bestrijken met de jam, en het lekker opeten!
Foto Mon Chou komt van de site 60BPM.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten