zondag 19 oktober 2014

Geroosterde aardappels

Tegenwoordig in deze drukke tijden, waarin beide ouders werken en ook nog voor de kinderen moeten zorgen, hebben we zo na het werk weinig tijd om te koken. En iedere keer ben ik toch op zoek om de beste weg te kiezen tussen gezond, lekker en redelijk snel. Want laten we eerlijk zijn, s'avonds staat er meestal ook nog van alles op het programma.

Geroosterde aardappels zijn net zo lekker als friet, maar veel gezonder. Het duurt alleen ietsjes langer dan friet want de oventijd is wel drie kwartier. Maar als je een combi oven hebt en er dus de magnetron bij aandoet, gaat het wel weer snel.
Of je start met de oven aanzetten met de piepers erin en doet dan de rest; je jas uit, je kinderen begroeten en de groenten en vlees gaan klaarmaken. Het is ook een kwestie van plannen.


Zo is het dus ook handig om de knoflookolie, dat ik eerder al in een blog beschreef, te gebruiken hiervoor. Want daarmee heb ik ze dus ingesmeerd, ook tussen de schijfjes. Maar eerst schil je de aardappels, en snijd ze tot bijna onderin door zoals op de foto.
Dit gedeelte kun je bijvoorbeeld al s'morgens maken, dat scheelt in de avond weer tijd, maar zonder de olie. Bewaar ze dan in een pannetje met water.
 

De geroosterde aardappels zijn gebakken bij een temperatuur van 170 graden in de hete lucht. Als je ze bereid in een gewone oven dan kan dat iestjes heter zijn, zo'n 190 graden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten