maandag 27 oktober 2014

Pompoensoep



Helemaal van deze tijd van het jaar is natuurlijk  pompoensoep. En zodoende kreeg ik van iemand een groot stuk pompoen wat ik daarvoor kon gebruiken!
Want dat wilde ik ook weleens maken.



Pompoensoep

1,2 kilo pompoen
2 uien, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
1 grote winterpeen, in kleine blokjes
3 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijn (djinten)
1 liter groentebouillon, van een tablet
2 druppels tabasco
bekertje crème fraîche

Pompoensoep


Snijd de pompoen in schijven, verwijder de zaden en de schil en snijd het in stukken.

Verhit de olie in een pan en bak de pompoen, winterpeen en ui in 5 minuten.

Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe.

Schenk de groentebouillon erbij en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Dan verwijder je de laurierblaadjes en pureer je de soep met een staafmixer, breng het op smaak met zout peper en tabasco.

Roer de crème fraîche los en schep het op de in borden geserveerde soep.