zondag 5 maart 2017

Flower Sprouts

Tijdens het vele doorbladeren van de boeken van Ottolenghi kwam ik dit fenomeen nog weleens tegen,  deze bijzondere spruitjes, en dan bedacht ik me weer dat dat soort ingrediënten toch alleen maar in het buitenland op de markt liggen.
Maar gisteren lagen ze in een keer in de supermarkt, ze zien er zo schattig uit, ik bedacht me niks en kocht ze!!

flower sprouts


Op de verpakking las ik dat ze een kruising zijn tussen boerenkool en spruitjes, en de smaak is heel erg verrassend, een lichte spruitjessmaak en een beetje wat naar boerenkool neigt qua smaak. De textuur is vooral boerenkool ! Je hoeft ze maar 3 minuten te stomen/koken/roerbakken en zijn dus super snel klaar!!
Om te proberen en te proeven heb ik ze dus maar even gekookt.

flower sprouts


Ik ben wel benieuwd naar de voedingsstoffen die erin zitten, omdat het deels boerenkool is en dat een Superfood is mag het qua waarde nog al wat hebben, want dan ben ik helemaal blij!!
Op de verpakking staat dat er 185kj/ 45kcal in zitten per 100 gram , 5 gram koolhydraten en 2,5 gram eiwit, dus ik denk al met al een goede voedingskeuze!!

Om te proberen heb ik ze gewoon gekookt naast een aardappeltje en een stukje vlees.