Zelfs bij ons in de stad zit een verkooppunt, dussss het is HOT!!!
Churros zijn gefrituurde deegstengels, ook wel aangeduid als Spaanse donut.
150 ml kraanwater, 25 gram suiker, 50 gram boter, 125 gram bloem, 2 eieren, 1 theelepel kaneel, 175 ml zonnebloemolie, 10 gram poedersuiker.
Verhit in een steelpan water met de suiker, boter en een mespunt zout.
Voeg als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij.
Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt.
Neem de pan van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel.
Roer tot een glad beslag en laat het een beetje afkoelen.
Verhit de olie tot 180 graden in een ruime pan.
De olie is heet als een stukje brood in 15 seconden goudbruin is.
Schep het beslag in een spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van 10 cm lang.
Laat ze voorzichtig per 5 stuks in de olie glijden.
Bak de churros goudbruin in 4-5 minuten.
Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenapparaten.
Houd de churros warm onder folie en bestrooi op het laatst met poedersuiker.
Warme churros zijn heerlijk met roomijs.
Churros worden genaakt van tarwedeeg, maar soms ook van aardappeldeeg of zelfs maïsmeel.
Opdezelfde manier kun je ze ook van spelt of rijstemeel bijvoorbeeld maken, en heb je op die manier glutenvrije churros.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten