Onderdeel van de workshop Arabisch koken is dit recept, een heerlijk bijgerecht vol van smaak!
50 gr boter
1 kleine ui gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel milde turkse rode chilipeperpasta
2 eetlepels gemalen komijn
100 gr rode linzen
350 ml water
50 gr bulgur
2 eetlepels gehakte muntbladeren
2 eetlepels gedroogde munt
zeezout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 citroen
100 ml olijfolie extra vierge
1 kropje mini bindsla
6 bosuitjes
Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur en doe de ui erbij met de tomatenpuree, chilipeperpasta en gemalen komijn.
Bak alles een paar minuten tot de ui zacht is en doe de linzen en het water erbij.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de linzen gaar zijn en twee derde van het water hebben opgenomen.
Roer de bulgur erdoor met de verse en gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
Neem de pan van het vuur en laat hem 5 minuten staan.
Roer er dan de helft van het citroensap door met 2 eetlepels van de olie.
Doe het mengsel in een schaal om af te koelen.
Klop voor het serveren het resterende citroensap met de olie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper.
Vorm van het afgekoelde linzenmengsel dikke koekjes en druk er met je duim een kuiltje in.
Rangschik de kofte op een schaal met de slablaadjes en bosui en sprenkel de dressing erover.
De chilipeperpasta is te koop bij de turkse winkel.
Bron foto plazilla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten