woensdag 19 maart 2014

Kerrie spruiten met quinoa

Het zonnetje was er vorige week volop, en we konden haast de korte broek aan, maar deze week is het weer toch meer van deze tijd van het jaar. Vandaar dat we nog gewoon spruiten eten, maar wat is gewoon? Van hele gewone spruiten houd ik niet zo van, maar dit is toch weer een lekkere variatie!

kerrie spruiten met quinoa

Voor 4 personen is dit geschreven.

Benodigdheden

500 gram spruiten, schoongemaakt
2 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
1 dunne prei in ringen
250 gram schampignons in stukjes
Teentje knoflook geperst
1 eetlepel kerrie
1theelepel grove mosterd
1 theelepel sambal (heel verrassend lekker)
4 takjes tijm, gerist
75 ml room


Bereiden

Kook de spruitjes voor(10 minuten)
Bak de uien glazig en voeg de prei, champignons en knoflook toe en bak het even mee.
Voeg kerrie, mosterd, sambal en een scheutje water toe en laat het even koken.
Schenk er op het laatst even de room bij en laat dat opwarmen.

Lekker met couscous of in dit geval de quinoa en een stukje rookworst.