dinsdag 6 oktober 2015

Gezond ontbijt!!

Start de dag lekker met een gezond ontbijtje, zodat je lekker kan opladen en er energie uit kan halen om de dag vol energie tegemoet te gaan. Eigenlijk is je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag.

De Engelsen staan bekend om hun English Breakfast, beans, scramble eggs and a sausage, en dat hadden ze goed bedacht.
Dit ontbijt is weliswaar niet zo warm maar zeker ook niet zo vet, maar het vult misschien nog wel beter met al die lekkere noten en zaden. Had ik weleens verteld dat ik gek ben op noten en zaden in mijn eten?


Yoghurt met noten, zaden en banaanBiologische yoghurt met Chiazaad, zonnebloempitten (geroosterd), pompoenpitten (geroosterd) amandelen en een banaan in plakjes voor de zoetigheid. Als je het niet zoet genoeg vind kun je er nog wat honing op doen.

Wat is Chiazaad?


Chiazaad zijn kleine zaadjes van de Mexicaanse muntplant Chia, ze komen dus voort uit bloemen. Al voordat Columbus Amerika ontdekte werd het al door de Azteken geteeld, en nog steeds wordt het in Centraal en Zuid Amerika veel gebruikt.

Gezondheidsvoordelen


Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten, antioxidanten, waaronder calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3 vetzuren en borium.
Door al deze voedingstoffen wordt het ook aan veel gezondheidsvoordelen toegedicht. Het verlaagt de kans op botontkalking en is heel goed voor hart en bloedvaten, verbeterd de stoelgang en het verouderingsproces.


bron gezondheidsnet