vrijdag 20 september 2013

Appeltaart zonder suiker, zonder tarwe, van spelt meel.


Appeltaart zonder suiker, zonder tarwe, van spelt meel




Al die mooie frisse appeltjes die van onze boom komen, kijk ze nou eens liggen dan!! Dit is lekker het appelseizoen, er kan weer van alles mee gemaakt worden, zo had ik een taart zonder suiker in gedachten.

Appeltaart zonder suiker, zonder tarwe, van spelt meel




En dit is het geworden!





Omdat ik steeds bezig ben om toch wel zo gezond mogelijk te leven, wilde ik het eens proberen om een appeltaart zonder suiker te maken.
Want dat zal toch wel anders kunnen, zonder al die suiker, dacht ik!
En het is gelukt, hier is hij dan!!
Het is slim om alle ingrediƫnten van te voren klaar te zetten!

Appeltaart zonder suiker, zonder tarwe, van spelt meel

Benodigdheden

Voor het deeg:


  • 125 gr margarine
  • stevia ipv suiker
  • snufje zout
  • 250 gr bloem, tarwe of spelt
  • 1 ei
  • 3 druppels citroensap 
Maak een zandtaartdeeg van deze ingrediƫnten.
Ofwel, doe de bloem, zout, ei, citroensap in een kom en doe daar de margarine in stukjes door, meng het met de deeghaken van de mixer.
Als de margarine fijn is maak je er met de hand een stevige bal deeg van. Laat hem dan in de koelkast rusten.

Voor de vulling:


  • 6 flinke appels
  • 1 theelepel kaneel
  • scheutje citroensap
  • ahornsiroop





Dan ga je de appels schillen en in stukjes snijden, ik heb voor de grap even een leuk filmpje erbij gedaan om te zien hoe het allemaal werkt.




Als je de appels in een schaal hebt dan doe je er de kaneel bij en een scheutje citroensap, en ik deed er nog wat ahornsiroop bij.


Bestuif dan het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit.
Maak er een ronde passende vorm van en bekleed het ingevette bakblik hiermee. Bekleed ook ze zijkanten met het deeg.

Stort de appel stukjes erin, en maak van het deeg strookjes die je eroverheen legt.
Even aandrukken, en dan het ei loskloppen erover smeren met een kwastje.


Het overgebleven ei kun je er zo in gieten, dat hoef je niet weg te gooien.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden, en bak de taart in 60 minuten bruine en gaar.
Mooie rode appels aan de  boom!



Wat is wat is stevia?

Over dit onderwerp heb ik een ander bericht geplaatst, omdat de inhoud best groot is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten