donderdag 5 september 2013

Italiaanse tomatensoep met geroosterde knoflookbrood

Italiaanse tomatensoep met geroosterde knoflookbrood




Omdat we op de kleintjes willen letten, en toch lekker willen eten, is dit een lekker en makkelijk recept.

Benodigdheden voor de soep

1 eetlepel boter
1 ui fijngesneden
1 eetlepel bloem
1 blikje tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten, gesneden
1 bouillon tablet
zout, peper
1 theelepel Italiaanse kruiden ( tijm, oregano, basilicum)
koffiemelk of room
peterselie (om te garneren)


Fruit in de margarine de ui.
Bloem erbij roeren en 1 minuutje meebakken.
Tomatenpuree erbij doen en ook een minuutje meebakken.
Inhoud van het blikje gepelde tomaten beetje bij beetje erbij roeren, anders krijg je klonten.
Halve liter water, kruiden en bouillonblokje erbij roeren en dan 10 minuutjes laten koken.
Serveer het met de fijngesneden peterselie.






Knoflookbrood

Kun je makkelijk maken als de soep aan het koken is, even het brood insmeren aan beide kanten met knoflookolie, en tussen de contactgrill roosteren.





Als je het recept voor de knoflookolie niet weet kun je op de foto klikken hierboven.