woensdag 4 september 2013

Curry van rundvlees


Curry van rundvlees



Dit curry gerecht is vrij makkelijk te maken, het heeft alleen een lange voorbereidingstijd (2 uur marineren, 2 uur pruttelen) nodig.

Het grappige van dit gerecht vind ik dat er snijbonen in zitten, ik vindt dat nogal een truttige groente, maar op deze manier is het heel lekker te doen.



Als je het voor een groep mensen kookt is het wel een handig recept, omdat je op het laatst weinig hoeft te doen.


500-600 gram in kleine stukjes gesneden runderlappen
peper zout
1 eetlepel wijnazijn, of citroensap
3 eetlepels kerriepoeder
3 grote tenen knoflook gekneusd of geperst
1 stuk gemberwortel geraspt of 1/2 theelepel gemberpoeder
1 laurierblad verkruimeld (ik heb laurierpoeder)
2 kardemom zaden, gepeld (ik deed er 5 hele in en haalde ze er later uit)
cayennepeper
boter of olie om in te braden
2 uien in kleine blokjes
1 groene peper in ringetjes gesneden
2,5 dl volle yoghurt
200 gram snijbonen, in stukjes
2 eetlepels koriander en/of peterselie fijngehakt



 Bestrooi het vlees met peper en zout.
Meng de kruiden met de wijnazijn (of citroensap) in en kom door elkaar, en doe het vlees erbij, goed mengen met elkaar.
Laat dit 2 uur staan marineren.
Verhit boter of olie in een braadpan en bak daarin de uien glazig. 
Voeg de Spaanse peper en de blokjes vlees toe en schep het goed door elkaar.
Laat het vlees kleuren en het vocht verdampen.
Voeg de yoghurt en eventueel citroensap toe en laat het geheel in een gesloten pan ongeveer 2,25 uur zachtjes stoven.
Roer er de snijbonen door en laat nog een kwartiertje meestoven.

Strooi op de borden als het opgeschept is, de koriander en/of peterselie erover.