dinsdag 1 oktober 2013

Kleverige Toffee cake

Toffee cake

Kleverige Toffee cake

Nu de avonden wat korter worden, en het weer toch een beetje begint te koelen kunnen deze recepten weer gemaakt worden. Je kunt het ook in een lichtere versie maken, maar waarom zou je jezelf niet trakteren op de volle versie?
Dit recept vond ik op een Engelstalige site en daar gebruiken ze dubbelroom zoals dat daar heet, naar mijn idee is dat gewone volvette room en geen light room.


Ingredienten:

60g margarine
50g roomboter
200g witte suiker
250g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda/zuiveringszout
1 losgeklopt
185g gedroogde dadels
1 tl vanille essence
65g licht of donkerbruine suiker
2 el. extra vette room (van 45% vet)
250 ml kokend water



Bereiding:
Mix de margarine zacht en doe de suiker erbij, nog even kloppen.
Roer de bloem en de bakpoeder door elkaar.Klop het ei romig en luchtig met een beetje bloem en bakpoeder en klop nog een minuut door en doe de rest van de bakpoeder erbij.
Snijd de dadels fijn en bestrooi licht met bloem, giet het kokende water over de dadels en mix het met zuiveringszout en dan samen met het botermengsel en het bloemmengsel.

Stort het in een ingevet bakblik en bak voor 40 minuten in een oven van 175 graden of stand 4


Als de cake klaar is, verhit je de suiker, boter en room en laat je het 3 minuten zachtjes sudderen, giet het over de cake en zet het onder een grill tot het begint te bubbelen, dan serveren.