maandag 11 november 2013

Spinazie taartspinazietaart
Spinazietaart
Dat ziet er lekker uit toch? De meiden hier thuis zijn er dol op en één dochter vindt het heel fijn om het te maken, dus bemoedig ik haar zo veel mogelijk.
En vaak zijn het ingrediënten die je thuis hebt liggen, in de vriezer dus dat is altijd makkelijk.
De eerste stap is om de oven aan te zetten op 200 graden, dan wordt het vast warm. Leg de plakjes bladerdeeg uit en haal ze uit de verpakking, het is dan zo ontdooid.
Dan bak je 300 gram gehakt en als dat gaar is doe je een zakje Provençaalse groenten erbij, die bak je ook mee tot het gaar is.Ondertussen is een zak spinazie ook in een pannetje ontdooid, en gooi je dat bij de andere groenten, die je weer in de bakvorm doet, waar je  het bladerdeeg al in gemaakt hebt.
Kluts in een kom 3 eieren en een half bakje slagroom, en roer dat met de geraspte kaas door de groenten in de taart. De groenten kunnen op dat moment niet te heet zijn anders stijft het ei direct op.

spinazietaart

Toen hebben we de taart dicht gemetseld met de rest van het bladerdeeg. Meestal heb je net te veel aan een pakje. Je kunt van het overgebleven deeg ook stengels met bv sesamzaad maken, maar daarover een andere keer.

spinazietaart
En dan in de oven op 180 graden, en omdat de groenten al gebakken waren duurde dit maar een half uurtje.
Prik er even in om zeker te weten of het klaar is. Uiteindelijk hoeft op deze manier alleen het ei gaar en stijf te worden.

Benodigdheden:

300 gram gehakt
1 zak gevroren spinazie
1 zakje Provençaalse groenten (of wat anders)

3 eieren
half pakje room (ik heb sojaroom gebruikt)
1 pakje bladerdeeg
geraspte kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten